Συνεργασία ατμιστικής κοινότητας

Συνεργασία-ατμιστικής-κοινότητας

Ένας μεγάλος στόχος μας είναι να βοηθήσουμε στην επίτευξη συνεργασίας όλων των κλάδων που απαρτίζονται με το άτμισμα, επιστημονική κοινότητα, ελεύθεροι επαγγελματίες προϊόντων ηλεκτρονικού τσιγάρου, χρήστες – ενώσεις καταναλωτών, δημόσιες αρχές και γενικά όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να αλληλεπιδράσουν θετικά για την ανάπτυξη του στην Ελλάδα.

Ποιος ο λόγος;

Η πρωτοβουλία να γίνει μία άρτια ατμιστική κοινότητα στην χώρας μας προέκυψε από την ανάγκη να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα χωρίς να αφήνουνουμε θολά τοπία σε ορισμένα σημεία του ηλεκτρονικού τσιγάρου. Δηλαδή με λίγα λόγια εννοώ, να αναδείξουμε τα κακώς κείμενα, τι λάθος πλευρές και να επικεντρωθούμε στην ουσία ενημερώνοντας τον καταναλωτή με διάφορες επισημάνσεις ώστε να νιώθει ασφαλής με σιγουριά και πως δεν πρόκειται για ένα πυροτέχνημα αλλά για μία στάση ζωής που πρόκειται να εξελιχθεί.

Αν ο καθένας μας που σχετίζεται με το άτμισμα βάλει ένα μικρό λιθαράκι από την πλευρά του και συσπειρωθεί με σωστό τρόπο όλο αυτό το εγχείρημα, καταλαβαίνετε πως θα έχουμε κάνει ένα τεράστιο βήμα. Είναι καιρός το κάπνισμα να παραμεριστεί, γιατί είναι από τις πρώτες αιτίες θανάτου στον κόσμο έμμεσα ή άμμεσα.

Οπότε ο άμοιρος ο καπνιστής αν ενημερωθεί σωστά γα το τι μέλλει γενέσθαι στην αντίπερα όχθη που βρισκόμαστε εμείς εξηγώντας του ποιες είναι οι εναλλακτικές λύσεις που μπορεί να σου παρέχει το ηλεκτρονικό τσιγάρο, με τις καλές ή κακές συνέπειες του, ενδεχομένως διαβάλλουμε το κάπνισμα οριστικά από τη ζωή τους και αμετάκλητα.

Να εφαρμοστεί τυποποίηση του εξοπλισμού.

Η μέθοδος αυτή κατά την άποψή μου είναι ο θεμέλιος λίθος, αν υποστηρίξουμε την αρχή της τυποποίησης του εξοπλισμού ατμίσματος με συστήματα που παρέχουν τις υψηλότερες δυνατές εγγυήσεις για την ασφάλεια των καταναλωτών θεωρώ ότι το τοπίο θα αλλάξει ριζικά.

Η γνώμη μας είναι ότι η τυποποίηση του εξοπλισμού δεν πρέπει να αποτελέσει εμπόδιο στην καινοτομία και στη συνεχή βελτίωση των συσκευών, και να εδραιώσει την εμπειρία του χρήστη.

Επαγγελματισμό δίκτυο διανομής.

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι ένα προϊόν που απαιτεί την υποβολή πλήρους πληροφόρησης των καταναλωτών με συμβουλευτικά καθήκοντα από την πλευρά του πωλητή. Άλλωστε είναι  ζήτημα της δικιά μας οντότητας δηλαδή να γίνουμε ένα κέντρο εκπαίδευσης ατμιστών με τις συμβουλές μας, τις υποδείξεις, τις κριτικές με ότι αυτό συνεπάγεται

Όμως πρέπει να συμβάλουμε ώστε να γίνει ένα κέντρο εκπαίδευσης των επαγγελματιών αφιερωμένο στην επαγγελματική σταδιοδρομία στο ηλεκτρονικό τσιγάρο. Στο πλαίσιο μιας εκπαιδευτικής δομής, καταρτισμένη με απόλυτη γνώση και ειδική εμπειρογνωμοσύνη στον τομέα, αναμένουμε σπουδαία αποτελέσματα.

Απαγόρευση πωλήσεων σε ανηλίκους

Θέλουμε να υπάρχει ένα αρμόδιο όργανο που θα δεσμευτεί στην πραγματικότητα και όχι στα λόγια πως δεν θα  πωλούν τα προϊόντα τους σε ανηλίκους όπως γίνεται με τα συμβατικά τσιγάρα που έχει πρόσβαση στην αγορά πακέτου ακόμα και ένα δεκάχρονο παιδί.

Οι επαγγελματίες του συλλόγου που επιδιώκουμε να γίνει να είναι προσηλωμένη στην τήρηση των κανονισμών σχετικά με την απαγόρευση πώλησης σε ανηλίκους, αναλαμβάνοντας την υποχρέωση να αναφέρει σαφώς τους κανονισμούς.

Να μην απαγορευτεί το άτμισμα δημόσια.

Σίγουρα αρκετοί θα διαφωνήσουν με αυτό το θέμα, αλλά και το ηλεκτρονικό τσιγάρο βλάπτει στην πραγματικότητα, κι ας είναι σε μικρότερο βαθμό. Από τη σκοπιά της δημόσιας υγείας, η γενική απαγόρευση σε δημόσιους χώρους θα είναι λάθος λογική, διότι δεν θα μπορεί κανείς να εξισώσει τον καπνό με τον ατμό.

Η απαγόρευση δεν δικαιολογείται από άποψη δημόσιας υγείας: καμία μελέτη μέχρι σήμερα δεν έχει αποδειχθεί ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο αποτελούσε παρότρυνση να καπνίσουν ή κίνητρο να αγοράσουν πακέτο τσιγάρα οι άνθρωποι άσχετοι με το αντικείμενο. Αφήστε μια λογική χρήσης των ηλεκτρονικών τσιγάρων, μπορεί οι καπνιστές να ενισχύσουν την επιλογή αντικατάστασης του κάπνισματος με πολύ λιγότερο κίνδυνο.

Το θέμα παθητικού καπνίσματος.

Το θέμα παθητικού καπνίσματος δεν μπορεί να συζητηθεί με τους ίδιους όρους όπως ο καπνός με τον ατμό, κατά τον ίδιο τρόπο, διότι διαφέρουν μεταξύ τους

Πρώτον, επειδή το ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν περιέχει καπνό. Από την άλλη πλευρά, τα σωματίδια απελευθερώνονται, εξατμίζονται πολύ γρήγορα, σε αντίθεση με τον καπνό που παράγεται από την καύση τα οποία παραμένουν στην ατμόσφαιρα για μεγάλο χρονικό διάστημα.