Πότε ένα ηλεκτρονικό τσιγάρο γίνεται επικίνδυνο

Ποτέ-ένα-ηλεκτρονικό-τσιγάρο-γίνεται-επικίνδυνο

Σήμερα θα εξετάσουμε όλες τις πτυχές, πότε ένα ηλεκτρονικό τσιγάρο γίνεται επικίνδυνο. Ποια μέτρα μπορούμε να λάβουμε ώστε να αποφύγουμε κινδύνους προς την ασφάλειά ή την υγείας μας. Εδώ θα ήθελα να σημειώσω, ότι δεν πρέπει να αγνοούμε διάφορους παραμέτρους που στα μάτια μας φαντάζουν ακίνδυνη, ενώ στην πραγματικότητα χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής.

Αν είσαι ατμιστής, οφειλής να προλαμβάνεις καταστάσεις, διότι η άγνοια δεν συγχωρείται και δεν αναγνωρίζει αρχάριο ή έμπειρο. Για να είμαστε δίκαιοι, πιστεύω ότι οι ημιμαθείς εκτίθενται περισσότερο από τους υπόλοιπους, λόγω ξεροκεφαλιάς, σε συνδυασμό με την παράλογη επιμονή ότι τα ξέρουν όλα, xωρίς να αφήνουν περιθώρια μάθησης του αντικειμένου.

Εμείς από τη μεριά μας, θα προσπαθήσουμε να ασκήσουμε θετική επιρροή στους ατμιστές αναδεικνύοντας ποια μέρη στο ηλεκτρονικό τσιγάρο πρέπει να προσέχουμε και τι δεν είναι σωστό να πράττουμε.

Καθαρισμός ηλεκτρονικού τσιγάρου.

Αυτός ο τομέας όσο γενικώς κι αν ακούγεται είναι και ο σημαντικότερος παράγοντας κατ’ εμέ.
Καθαρίζουμε επιμελώς τα σημεία που συσσωρεύουν κατάλοιπα με τέτοιο τρόπο ώστε να μην καταστρεφούμε το ηλεκτρονικό τσιγάρο, συσκευή, ατμοποιητή ή κάποια μέρη τους επάνω στη βιασύνη μας ή την αμέλεια που ενδεχομένως να μας χαρακτηρίζει.

Ο καθαρισμός μπορεί να γίνει ποικιλοτρόπως, ανάλογα το υλικό κατασκευής που είναι δομημένα.
Εάν σκοπεύετε να μείνετε στο ηλεκτρονικό τσιγάρο για μεγάλο χρονικό διάστημα ή μόνιμα, τότε καλό είναι να αγοράσουμε μία συσκευή που ονομάζεται καθαριστής υπερήχων, κάνει τέλεια δουλειά ίσως την καλύτερη από όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας.
Θα συνιστούσα να μην τσιγκουνευτείτε τα 30 – 40 ευρώ που ξεκινάει το κόστος, γιατί επρόκειτο για ένα πολύτιμο εργαλείο, λειτουργώντας αποτελεσματικά ακόμη και στα πιο δύσκολα σημεία που δεν μπορεί να επέμβει το ανθρώπινο χέρι.

Αλλαγή αντιστάσεων ή κεφαλών

Εδώ θέλω να σας εξηγήσω πως το πρόβλημα μπορεί να μην οφείλεται καθαυτό στις αντιστάσεις ή της κεφαλές μόνο, αλλά και στο οργανικό βαμβάκι – φυτίλι το οποίο είναι τοποθετημένα μέσα σ’ αυτά.και που δεν έχουμε προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες (όπως βράσιμο, κτλ) ούτως ώστε να βρίσκονται στην ιδανική κατάσταση πριν την χρήση τους.

Τώρα ας περάσουμε στο ζουμί, Οι κεφαλές και οι αντιστάσεις πρέπει να αλλάζονται σύμφωνα με την συχνότητα ατμίσματος του καθενός ατόμου ξεχωριστά. Εάν είσαστε μανιακός ατμιστής που καταναλώνει υγρά αναπλήρωσης πολλά ml το εικοσιτετράωρο,  ίσως να μην αντέξουν στην φθορά περισσότερο από δύο μέρες (εδώ εμπλέκονται διάφοροι αστάθμητοι παράγοντες, θα κατανοήσεις μόνο αν είσαι καιρό στο χώρο).

Αλλαγή ατμοποιητή.

Εδώ πρέπει να τονίσουμε ότι μιλάμε κυρίως για τους φθηνούς ατμοποιητές. Διότι το υλικό κατασκευής που είναι φτιαγμένη η θαλάμη ως επί το πλείστον είναι πλαστικό. Το υλικό αυτό εάν δεν έχουμε τεκμηριωμένα στοιχεία από επιστήμονες ή από τον κατασκευαστή, ότι η ανθεκτικότητα του σε κατάχρηση μπορεί να μας εξασφαλίσει συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, τότε από μόνοι μας θα πρέπει να προβαίνουμε σε αλλαγή τουλάχιστον το λιγότερο δέκα με δεκαπέντε μέρες (Εκτός και αν παρατηρήσουμε περίεργα φαινόμενα τότε ακόμη και νωρίτερα)..

Μην λησμονείτε ότι οι επισκευάσιμοι ακριβοί ατμοποιητές δεν είναι για μία ζωή. Δεν μπορεί να μας διαβεβαιώσει κανείς ή τίποτα εάν δεν έχουμε αποδεικτικά στοιχεία, κάτω από ποιες συνθήκες μπορεί να αντέξουν επ άπειρο. Τα αναλώσιμα μέρη που αποτελείται ο ατμοποιητης εν μέρει να τα αλλάζουμε στην ώρα τους αλλά τα υπόλοιπα θεωρητικά αιωρούνται στον αέρα.

Επιλέγουμε καλής ποιότητας υγρά αναπλήρωσης.

Για να μην γενικολογώ με τον όρο καλής ποιότητας υγρά αναπλήρωσης, θα αποσαφηνίσω τι εννοώ επακριβώς, δηλαδή να συνοδεύονται από τα απαραίτητα παραστατικά που αποδεικνύουν έμπρακτα πως οι πρώτες ύλες που είναι δημιουργημένο έχουν αξιόπιστη πιστοποίηση από κάποιο οργανισμό φαρμάκων ή οποιουδήποτε άλλου φορέα που μας διαβεβαιώνει για την άρτια δημιουργία τους και την ασφαλή χρήση από τον εκάστοτε ατμιστή.

Διαλέγουμε αυτά τα οποία έχουμε ακούσει ή διαβάσει σε online καταστήματα θετκές κριτικές από τη μάζα χρηστών. Μην προσπερνάτε αψήφιστα ετούτη την πλευρά, διότι ελλοχεύει ο κίνδυνος αλλεργίας ίσως και παθήσεων ανάλογα τον άνθρωπο.

Mods και μπαταρίες.

Εδώ αγαπητοί μου αναγνώστες είναι ο πιο άμεσος κίνδυνος που μπορεί να μας προκαλέσει η κακής ποιότητας μπαταρίες απο το mod που έχουμε στην κατοχή μας. Εδώ μπερδεύονται πολλοί παράγοντες όπως οι χημικές ουσίες οι οποίες εμπεριέχονται, εάν έχουν κάνει αναγόμωση χωρίς να το γνωρίζει ο αγοραστής ή δεν το αναφέρουν σκόπιμα με την προοπτική κέρδους από τη μεριά τους αλλά ακόμη και σε θανάσιμο κίνδυνο από μεριά μας

Καθαρισμός ή αλλαγή το επιστόμιο (drip tip)

Εδώ βρισκόμαστε μπροστά σε ένα οιδιπόδειο σύμπλεγμα με την εξής λογική που θα σας αναλύσω ευθύς αμέσως. Φανταστείτε να έχουμε πάρει όλα τα μέτρα στο ηλεκτρονικό τσιγάρο που έχω προαναφέρει στα πάνω μέρη του άρθρου και να την πατήσουμε λόγω άγνοιας ή αμέλειας με μία απροσδόκητη στοματίτιδα λόγω βαρεμάρας ή υπερβολικής οικονομίας.