Πλούσια παραγωγή ατμού του ατμοποιητή

Πλούσια παραγωγή ατμού του ατμοποιητή

Η πλούσια παραγωγή ατμού από τον ατμοποιητή είναι ο κυριότερος στόχος που επιδιώκουν οι περισσότεροι ατμιστές. Εμένα προσωπικά με ικανοποιεί πάρα πολύ, διότι στην ουσία αντικαθιστά το κάπνισμα σε όλο το φάσμα που το περιβάλλει. Πλην όμως γίνω συγκεκριμένος, αναλύοντας τα σημεία όπου πρέπει να εστιάσουμε, θα ήθελα να σας εξηγήσω ότι είναι δίκοπο μαχαίρι για όσους δεν γνωρίζουν την ορθή χρήση, βάζοντας σε κίνδυνο την πολύτιμη υγεία τους από άγνοια.

Οι βασικοί παράγοντες που επηρεάζουν τον ατμό.

Οι βασικοί παράγοντες είναι πάρα πολλοί, με ένα πρόχειρο υπολογισμό υπολογίζω ότι είναι περίπου 6-7, αλλά αντικειμενικά ο αυτοσκοπός μας δεν είναι να παράξουμε μεγάλη παραγωγή ατμού γιατί έτσι μας κάπνισε ή έτσι μας γουστάρει αλλά η συνεργασία όλων αυτών των παραγόντων να έρθει και να δέσει ώστε να διασφαλίσει την πλήρη αρτιότητα ως προς το υγειονομικό ενδιαφέρον.

Μην αυταπατάστε, ότι κι αν σας υπόσχονται οι πωλητές και διάφορες ιστοσελίδες, αυτοί κάνουν τη δουλειά τους με προορισμό να κερδίσουν λίγα χρήματα παραπάνω, δεν μου το βγάζει κανείς από το μυαλό ότι έχουν μαύρα μεσάνυχτα όσον αφορά τις πρώτες ύλες στις οποίες πρόκειται να δημιουργηθεί ένα υλικό. Πολύ απλά θα σας παραθέσω το εξής παράδειγμα, στα αλκοολούχα ποτά οι φιάλες φέρουν σαφές ενδείξεις ότι το προϊόν είναι πιστοποιημένο και πληροί τις προϋποθέσεις για κατανάλωση, εσύ όμως δεν είσαι μάγος να μαντέψεις ότι παίχτηκε ολόκληρο παιχνίδι και πως πρόκειται για μπόμπα δηλητήριο βάζοντας σε θανάσιμο κίνδυνο την ζωή σου.

Οπότε κρατήστε χαμηλές προσδοκίες. χωρίς να απαιτείται οριακά πράγματα, γιατί πιθανόν να πέσετε στο λάκκο με τα φίδια. Σε δέκα χρόνια από τώρα οι καταστάσεις θα είναι διαφορετικές
και οι επιστήμονες θα έχουν πλήρη επίγνωση βάσει των μελετών που θα έχουν γίνει με τη διάρκεια των χρόνων.

Πάρτε σαν δείγμα το κάπνισμα τι γινόταν πριν 30 χρόνια, από ιστορίες που ακούω, από συνταξιούχους γιατρούς να μου λένε ότι ο καρδιολόγος μέσα στο ιατρείο του την ώρα της εξέτασης κάπνιζε, θα μου πείτε στην Ελλάδα βρισκόμαστε.

Θερμοκρασία

Όσο πιο μεγάλη είναι η θερμοκρασία τόσο μεγαλύτερη παραγωγή ατμού αποδίδει ο ατμοποιητής, αλλά δεν συνιστώ σε καμία περίπτωση να ξεπερνάμε τους 215 βαθμούς κελσίου, επειδή ακόμα δεν είναι γνωστό σε καμία επιστημονική έρευνα ή βιβλιογραφία τεκμηριωμένα ποια είναι η μέγιστη υψηλή θερμοκρασία στην οποία μπορούμε να κινηθούμε ασφαλής. Μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε για το ζήτημα αυτό, μην αγνοούμε ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι ακόμη στα γεννοφάσκια και δεν έχει πολύ-μελετηθεί όπως το συμβατικό τσιγάρο εδώ και δεκαετίες και υπάρχουν απτά αποτελέσματα αποδεδειγμένα για τις καταστροφικές συνέπειες στις οποίες εκτίθεται ο χρήστης.

Προτείνω να κινούμαστε σε φυσιολογικά πλαίσια, εφόσον επιλέξουμε έλεγχο θερμοκρασίας, να βρισκόμαστε στους 180 βαθμούς κελσίου. Για να καταλάβετε τι εννοώ θα σας δώσω ένα απλό παράδειγμα: τα υγρά αναπλήρωσης δεν είναι όλα ίδια μεταξύ τους, κάποιες εταιρείες κρατούν επτασφράγιστο μυστικό την ποσοτική και ποιοτική ανάλυση σαν πρόσχημα ότι δεν θέλουν να αποκαλυφθεί η περίφημη συνταγή τους, μία παρόμοια κατάσταση συμβαίνει και με τα τρόφιμα που αν και είναι ελεγμένα, είναι ακατάλληλα για ορισμένες ομάδες ανθρώπων. Οπότε μη γνωρίζοντας στην πραγματικότητα την αληθινή σύνθεση τους για τα στοιχεία που δεν αναγράφονται και αν κάποια από αυτά που εμπεριέχεται μέσα στο περιεχόμενο είναι φρόνιμο να τα δουλεύουμε σε θερμοκρασίες άνω των 250 ή 300 βαθμών κελσίου.

Υγρά αναπλήρωσης.

Είναι γνωστό σε όλους ότι όσο περισσότερο VG φυτική γλυκερίνη περιέχει τόσο μεγαλύτερη πυκνότητα ατμού θα παράγει, έλα όμως που η vegetable glycerin μπορεί να φτιαχτεί με πολλούς και διάφορους τρόπους στις οποίες δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, άσχετα με το τι υποστηρίζουν οι εταιρείες, στου κασίδη το κεφάλι μαθαίνουν όσον αφορά το άτμισμα.

Λοιπόν που λέτε, μία φορά κι έναν καιρό, οι επιστήμονες υποστήριζαν ότι ο τρόπος παρασκευής είναι ο συγκεκριμένος που θα σας αναφέρω. Η φυτική γλυκερίνη παράγεται χρησιμοποιώντας μια διαδικασία εκχύλισης που ονομάζεται υδρόλυση. Κατά τη διάρκεια της υδρόλυσης, τα έλαια που έχουν υπαχθεί σε συνδυασμό δύναμης πίεσης της θερμοκρασίας και του νερού, τα διαλείμματα εστερικόν δεσμόν προκαλουν την γλυκερίνη, για να ξεχωρίσουν από λιπαρά οξέα και να απορροφηθούν από το νερό σε σημείο στο οποίο η προκύπτουσα περαιτέρω απομονώνεται με απόσταξη για να αυξηθεί η καθαρότητα.

Έλα όμως που μπορεί ο καθένας να στήσει ένα χημικό εργαστήριο και να παράξει δικές του χημικές ουσίες, ακόμη και στο σπίτι του, απλά διαθέτοντας τον απαραίτητο εξοπλισμό και κάποιες βασικές γνώσεις ώστε να πειραματιστεί φτιάχνοντας φυτική γλυκερίνη και μετέπειτα πλασάροντας το στις εταιρείες πώλησης χονδρικού εμπορίου με πάρα πολύ χαμηλή τιμή, όπότε και αυτοί με τη σειρά τους κάνουν μεταπώληση στον καταναλωτή σε δελεαστική τιμή ώστε να το προτιμήσουν.

Εδώ ξεκινάει το γλέντι, ο χρήστης ατμίσματος έχοντας πλήρη άγνοια των συνθηκών δημιουργίας πιστεύει πως όλα βαίνουν καλώς (κούνια που σε κούναγε, τρομάρα σου παναθεμάσε) και το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι μία αξιόπιστη πηγή ασφαλείας ατμίσματος.

Απαιτούμενος χρόνος παραγωγής ατμού.

Ο απαιτούμενος χρόνος παραγωγής ατμού, βρίσκεται σε πλήρη συνάρτηση συσκευής – ατμοποιητή – αντίστασης – ενέργειας – θερμοκρασίας, με το ωφέλιμο διάστημα στο οποίο αρχίζει να εξατμίζεται το υγρό, ώστε να είναι έτοιμο να εισπνεύσουμε.

Αν η πνευμονική εισπνοή που τραβάμε είναι μεγαλύτερη από αυτή που πρόλαβε να παραχθεί ο ατμός, εύκολα θα διαπιστώσετε πώς τραβάμε αέρα κοπανιστό. Όταν δουλεύει η συσκευή σε χαμηλά βατ, πιθανόν να μην έχει ετοιμαστεί για να δώσει την απαιτούμενη ποσότητα. Οπότε ο χρήστης είναι αναγκασμένος να ακολουθήσει μέθοδο σωστής τεχνικής εισπνοής (τζούρας) για να απολαμβάνει το ύψιστο της απόδοσης.