Οργανικό βαμβάκι tips για ατμοποιητές

organiko-vamvaki-tips-gia-atmopoiites

Η πλειοψηφία των έμπειρων ατμιστών του ηλεκτρονικού τσιγάρου χρησιμοποιεί το οργανικό βαμβάκι στους επισκευάσιμους ατμοποιητές, και εδώ θα ήθελα να προσθέσω ότι δεν είναι διόλου τυχαίο ότι προτιμούν αυτό αντί για φυτίλι. Ο λόγος είναι απλός διότι έχει μεγαλύτερη απορροφητικότητα και μεγαλύτερη αντοχή.
Βέβαια για να γίνει ορθή χρήση του οργανικού βαμβακιού πριν το τοποθετήσουμε στην αντίσταση, επιβάλλεται να γίνουν κάποιες προεργασίες ώστε να αποδώσει τα μέγιστα.

Μερικά tips

  • Το οργανικό βαμβάκι πριν το χρησιμοποιήσουμε πρέπει να το πλύνουμε, μετά να το βράσουμε κάποιες φορές, έπειτα να το αφήσουμε να στεγνώσει έως μία μέρα, ακόμη καλύτερα περισσότερο αν είναι εφικτό.

 

  • Το πιάνουμε πάντα καθαρά χέρια, για αυτό φροντίζουμε να τα απολυμαίνουμε καλά.

 

  • Το στριβουμε με τέτοιο τρόπο ώστε να μην το πατήσουμε τελείως ή να μην είναι πολύ χαλαρό. εδώ μπαίνει ο παράγοντας εμπειρία που θα την αποκτήσετε με τη πάροδο του χρόνου.

 

  • Κατά την εισαγωγή του μέσα στην αντίσταση προσέχουμε να έχουμε επαρκή ποσότητα,. περιστρέφοντας τη μία άκρη του νήματος που είναι λεπτή με αργό ρυθμό ώστε να έρθει και να εφαρμόσει ακριβώς χωρίς να έχει καθόλου κενά. Προσοχή δεν το τραβάμε βίαια για να μην καταστρέψουμε την συρμάτινη αντίσταση.

 

  • Έπειτα αφού το τοποθετήσουμε ενδείκνυται να το υγραίνουμε αρκετά καλά την πρώτη φορά και ας έχουμε υπέρ τροφοδοσία στην αρχή του ατμίσματος. Διότι στην αντίθετη περίπτωση υπάρχει το ενδεχόμενο να το κάψουμε και μετά να βγει άχρηστο, με αποτέλεσμα να μας δίνει τη γεύση του καμμένου.

 

  • Όταν προσθέτουμε υγρό αναπλήρωσης επάνω στο οργανικό βαμβάκι, το κάνουμε με σταγονόμετρο σιγά σιγά ώστε να δώσουμε την ευκαιρία να απορροφήσει λίγο και μετά ξανά ρίχνουμε στην συνέχεια, Ποτέ δεν το βάζουμε απότομα όλο το υγρο μαζί διότι το μόνο που θα καταφέρουμε είναι να πλημμυρίσει η αντίσταση χωρίς λόγο.

 

  • Φροντίζουμε να το αλλάζουμε στις δύο με τρεις μέρες, ανάλογα με τον ατμοποιητή μας, το υγρό αναπλήρωσης αν είναι πολύ παχύρευστο και την ποσότητα του ατμίσματος που έχουμε κάνει το συγκεκριμένο διάστημα, διαφορετικά ίσως να αντέξει λίγο περισσότερο.

Πληροφορίες για το οργανικό βαμβάκι

Το οργανικό βαμβάκι είναι γενικά κατανοητό σαν βαμβάκι και καλλιεργείται στις υποτροπικές χώρες από μη γενετικά τροποποιημένα φυτά, που πρέπει να καλλιεργούνται χωρίς τη χρήση οποιουδήποτε συνθετικά γεωργικά χημικά: όπως λιπάσματα ή φυτοφάρμακα. Σε σύγκριση με το κανονικό, το οργανικό βαμβάκι είναι 100 τοις εκατό πρωτότυπο από τον τομέα χωρίς καμία χημική επεξεργασία ή μεταποίηση. Το κανονικό βαμβάκι έχει λευκανθεί με υπεροξείδιο του υδρογόνου ή άλλων χημικών ουσιών.
.