Ανάδειξη κακών επαγγελματιών στο άτμισμα

ανάδειξη-κακών-επαγγελματιών-στο-άτμισμα

Θέλω να αφιερώσω αυτό το άρθρο αποκλειστικά στην ανάδειξη κακών επαγγελματιών στο άτμισμα διότι έχει παραγίνει η καταστροφή από πλευράς τους. Στέκομαι σε αυτό το θέμα επειδή εξαιτίας αυτών των πονηρών τακτικών που χρησιμοποιούνε έχουν πλήξει τον κλάδο του ηλεκτρονικού τσιγάρου ανεπανόρθωτα.

Εννοώ βέβαια το οικονομικό σκέλος, βρίσκοντας σαν δικαιολογία χαζές προφάσεις του τύπου,  έχουμε να πληρώσουμε ενοίκια, υπαλλήλους, ασφάλειες και όλα τα συναφή που συνοδεύουν τις κλασικές ατάκες, ώστε να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.

Πρότεινω από μεριάς μου να γίνει αναφορά σε αυτούς τους κακούς επαγγελματίες από όλους τους χρήστες ηλεκτρονικού τσιγάρου με την προοπτική να απομακρυνθούν ή να περιθωριοποιηθούν ή στην τελική ανάλυση να συμμορφωθούν ακολουθώντας το σωστό δρόμο που χάραξαν οι υπόλοιποι. Η λύση είναι η καταγγελία σε αρμόδια όργανα και ποτέ η  αυτοδικία που οδηγεί σε λάθος μονοπάτια.

Τα προβλήματα που προκαλούν οι κακοί επαγγελματίες

  • Πλήγμα στους αρχάριους ατμιστές, κυρίως από συμβατικά καταστήματα και έπειτα από διαδικτυακά στην ωραία μας Ελλάδα. Επειδή η αρχική εντύπωση που αποκομίζει κάποιος άνθρωπος από την πρώτη συναναστροφή με το αντικείμενο, τυγχάνει να είναι καθοριστική και σε μερικές περιπτώσεις μη αναστρέψιμη. Προσδοκώντας να τους ξεγελάσουν πατώντας επί μέρους στην άγνοιά τους. Χωρίς να αναλογίζονται ότι ο πελάτης δεν είναι για μία φορά, αλλά τον έχουν ανάγκη σε μόνιμη βάση διότι είναι αυτοί που θα τους κρατήσουν ανοιχτούς για πάντα.

 

  • Η κακή εξυπηρέτηση, που όλως τυχαίως έχω αντιμετωπίσει άπειρες φορές, δεν απευθύνομαι μόνο στους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων (κοινός καταστηματάρχες) αλλά και στους υπαλλήλους, γιατι δεν έχουν καταλάβει ότι οι πελάτες θέλουν να άφησουν τα λεφτά τους σε τούτους, αλλά βλέποντας υπεροπτικά ότι σπαταλούν τον πολύτιμο χρόνο τους φοβούμενοι πως δεν θα αγοράσουν τίποτα και αυτό να συμβαίνει οφείλουν να κρατούν τα προσχήματα τιμής ένεκεν.

 

  • Οδηγούν την ατμιστική κοινότητα σε πλήρες αδιέξοδο, χωρίς να αφήνουν επιλογές στον πελάτη για κάτι φθηνότερο, έστω υποδεέστερο για προσωρινή χρήση μέχρις ότου να βρουν αυτό που επιθυμούν οι κακόμοιροι, και τους πλασάρουν φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

Επιλέγουμε τους σωστούς.

  • Υπάρχει εσφαλμένη εντύπωση πως όλοι είναι ίδιοι, κάτι το οποίο με βρίσκει κατηγορηματικά  αντίθετο αμετάκλητα. Επιλέγουμε την Ελληνική αγορά εφόσον διασταυρώσουμε επαληθευμένα πως ο καταστηματάρχης αγωνίζεται πραγματικά να μας προσφέρει ποιοτικά προϊόντα και ας πληρώσουμε λίγα ευρώ παραπάνω δεν χάλασε κι ο κόσμος.

 

  • Ρωτάμε τους συνατμιστές να μας δώσουν πληροφορίες κατά πόσο ανταποκρίνεται στις προσδοκίες συγκριτικά με τις ανάγκες μας, και δεν συμβιβαζόμαστε με κάτι ελλιπές.

 

  • Θεωρώ συντονισμένα θα βρούμε την άκρη, προσπαθώντας πάντοτε να ανεβάσουμε το επίπεδο των υπηρεσιών τις οποίες θα πληρώσουμε.