Ημιμάθεια στο άτμισμα ηλεκτρονικού τσιγάρου

Ημιμάθεια-στο-άτμισμα-ηλεκτρονικού-τσιγάρου

Η ημιμάθεια στο άτμισμα του ηλεκτρονικού τσιγάρου από τους καπνιστές, είναι το χειρότερο σημείο, διότι είναι παραπληροφορημένοι και έχει ως αποτέλεσμα μία ανεξήγητη σύγχυση, με αποκορύφωμα τον αρνητισμό, δίχως να θέλουν να μάθουν περί τίνος πρόκειται.

Κάποια στιγμή ενώ άτμιζα, με πλησιάζει ένας γνωστός και μου λέει το εξής παράδοξο, το ξέρεις ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι επικίνδυνο και πως τα υγρά αναπλήρωσης έχουν χημικά τα οποία αναγράφονται στην πίσω όψη του μπουκαλιού;

Όπως καταλαβαίνετε εκείνη τη στιγμή μου ήρθε μία κεραμίδα στο κεφάλι, αναρωτήθηκα στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε; Επειδή σαν χαρακτήρας ποτέ δεν είμαι απόλυτος ή ότι η δικιά μου άποψη υπερισχύει, προσπαθώ πάντα να μιλάω με επιχειρήματα, ώστε να διευκρινίσω τις πτυχές στις οποίες μπορώ να δώσω μία άρτια απάντηση.

Ενώ του εξηγούσα πως η προειδοποίηση στην πίσω πλευρά της φιάλης είναι κατά κύριο λόγο γιατι περιέχει νικοτίνη, η οποία είναι δηλητήριο, και ότι σαφώς πρέπει να υπάρχει αυτή η σήμανση σαν προφύλαξη. Όμως επειδή ήταν ισχυρογνώμων δεν ήθελε να ακούσει τίποτα, επιμένοντας ασύστολα.

Αρνούνται να ανοίξουν τα αυτιά τους.

Στην προκειμένη περίπτωση μην μπαίνετε καν στον κόπο να εξηγήσετε, είναι χάσιμο χρόνου, έχει επιλέξει ο καθένας μας το δρόμο που θα ακολουθήσουμε στη ζωή μας, αλλωστε οι μανιωδώς καπνιστές σε πολυετή χρήση, είναι εξαιρετικά απίθανο να διακόψουν τούτη τη συνήθεια, όχι πως δεν το επιθυμούν αλλά ο εθισμός δεν τους αφήνει περιθώρια να σκεφτούν, αφήστε να πράξουν όπως νομίζουν.

Προσωπικά δεν θεωρώ τον εαυτό μου ως ιεραπόστολο του ηλεκτρονικού τσιγάρου, ούτε πρόκειται να γίνω. Όμως σε όσους έχουν ανάγκη να μάθουν πληροφορίες, είμαι ανοιχτός στην διάθεσή τους, να προσφέρω ειλικρινώς, αμερόληπτα, αφιλοκερδώς την βοήθειά μου.

Ένα πολύ απλό παράδειγμα θα σας δώσω να καταλάβετε, τα λαχανικά έχουν περισσότερα φάρμακα, αλλά δεν αναγράφονται πουθενά, ούτε φέρουν κάποια επισήμανση, είδατε κανένα να προστατεύει τον καταναλωτή από τα τρομερά επικίνδυνα φυτοφάρμακα στα οποία είναι λουσμένα;

Πωλητές ηλεκτρονικού τσιγάρου με πλήρη άγνοια.

Εδώ το κακό έχει παραγίνει, είναι διπλό το πλήγμα από μεριά τους, πρώτον γιατί στερούν τη θέση ενός τίμιου γνώστη επαγγελματία, δεύτερον γιατί δεν θα κατατοπίσει τον νεοεισερχόμενο χρήστη στο άτμισμα ορθά, ενώ θα μπορούσε να βρίσκεται πάντα δίπλα του σε οποιαδήποτε απορία έχει για επίλυση.

Θυμάμαι μία περίπτωση που είχα ακούσει, όταν ένας καπνιστής πήγε για πρώτη φορά σε ένα κατάστημα πώλησης ατμιστικών ειδών για να δοκιμάσει τι είναι αυτό το περίφημο ηλεκτρονικό τσιγάρο, ο υπάλληλος του έδωσε να τραβήξει εισπνοές με περιεκτικότητα νικοτίνης 1,8mg, μου είχε μου είχε εξηγήσει ότι ήταν τόσο κακή εμπειρία του, που έφυγε αμέσως, διότι τον είχε μπουκώσει αυτή η μεγάλη ποσότητα νικοτίνης.