Ηλεκτρονικό τσιγάρο χωρίς νικοτίνη

ηλεκτρονικό-τσιγάρο-χωρίς-νικοτίνη

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο προσφέρει τη δυνατότητα στους καπνιστές να στραφούν από τη συμβατική μορφή στην εναλλακτική λύση, δίχως να καταστρέφουν την υγεία τους ολοσχερώς, με το μικρότερο επιζήμιο κόστος στον εαυτό τους.

Εμείς θα ασχοληθούμε με ποια διαδικασία θα επιτύχουμε τη μετάβαση από το κάπνισμα στο ηλεκτρονικό τσιγάρο χωρίς νικοτίνη. Ακούγεται κάπως περίεργο μεν, αλλά ο αυτοσκοπός αγιάζει τα μέσα δε.

Πρώτο στάδιο.

Χρειάζεται να εγκαταλείψουμε το κάπνισμα εντελώς, αντικαθιστώντας πλήρως αποκλειστικά με e-cigarette. Επιδιώκοντας να μην υποτροπιάσουμαι γυρίζοντας πάλι στο συμβατικό τσιγάρο. Οπότε αρχικά επιλέγουμε υψηλή δύναμη νικοτίνης με καπνική γεύση. Το ιδανικότερο όλων θα ήταν να έχουμε μία δυνατή συσκευή (μοντάκι αν είναι εφικτό) ώστε να μη μας εγκαταλείπει στήν μέση της ημέρας, με αποτέλεσμα να επιστρέψουμε στον ίδιο τρόπο ικανοποίησης που ήμασταν πριν.

Αν έχουμε την ευχέρεια συμβουλευόμαστε ένα ειδικό ψυχολόγο έπειτα από κατόπιν συζητήσεως σε καθημερινή βάση μαζί του, έστω και τηλεφωνικά, ούτως ώστε με την υποστήριξη του να εδραιώσουμε την θέση μας υποδεικνύοντας τα λάθος βήματα που πράττουμε με γνώμονα να τα διορθώσουμε..

Δεύτερο στάδιο.

Εφόσον έχουμε εγκαταλείψει τελείως το κάπνισμα και ασχολούμαστε μόνο με άτμισμα έχοντας περάσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα της τάξεως του ενός μηνός τουλάχιστον, βρισκόμαστε στο επίπεδο μείωσης της νικοτίνης από 0,3 mg έως 0,6 mg, αλλάζοντας την καπνική γεύση σε φρουτώδη, με στόχο να παραμείνουμε το λιγότερο τέσσερις εβδομάδες οπωσδήποτε.

Διανύοντας αυτή την απόσταση θα πρέπει να βεβαιωθούμε ότι έχουμε κατασταλάξει πλήρως ψυχολογικά και δεν είναι στην άκρη του νου μας η επιθυμία επιστροφής σε υψηλότερη δόση νικοτίνης, αν διαπιστώσουμε ότι συμβαίνει τούτο, επειγόντως παρατείνουμε το διάστημα σε αυτό το στάδιο έως ότου σιγουρευτούμε την κάλυψη που μας προσφέρει με προοπτική να περάσουμε στην επόμενη φάση.

Τρίτο στάδιο και τελικό.

Το συγκεκριμένο στάδιο είναι και το κρισιμότερο διότι κατεβάζουμε τη νικοτίνη στα 00 mg. Ο προορισμός μας για να στεφθεί με επιτυχία, απαιτεί προσήλωση στο στόχο μας, διότι δεν δύναται να ξεπεράσουμε διαφορετικά το γολγοθά που περνάμε.

Εδώ μπαίνει και το ζήτημα εγκατάλειψης του ηλεκτρονικού τσιγάρου, εφόσον έχουμε απεξαρτηθεί παντελώς από τη νικοτίνη διαπιστωμένα.