Ηλεκτρονικό τσιγάρο τεχνικά προβλήματα

ηλεκτρονικό-τσιγάρο-τεχνικά-προβλήματα

Όπως κάθε ηλεκτρονική συσκευή έτσι και ένα ηλεκτρονικό τσιγάρο μπορεί να xαλάσει ή μπορεί να προκύψουν τεχνικά προβλήματα σε ορισμένα εξαρτήματα. Εδώ θα σαςς παραθέσουμε μία λίστα με λύσεις απέναντι στα προβλήματα και τι πρέπει να κάνουμε, ούτως ώστε να επιδιορθωθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, και κυρίως αναίμακτα χωρίς να χάσουμε την υπομονή μας.

Μπαταρία προβλήματα και λύσεις.

Όταν πρόκειται για την μπαταρία, εδώ είναι οι διαφορετικοί τύποι των δυσλειτουργιών που μπορεί να αντιμετωπίσετε και μερικές απλές συμβουλές και κόλπα.
Η μπαταρία δεν κρατάει αρκετό χρόνο ή δεν φορτίζει. Αυτό θα μπορούσε να προέλθει από την ίδια την μπαταρία η οποία δεν έχει ακόμη εδραιωθεί, δηλαδή εννοούμε για την καινούργια που για να καταστεί σε πλήρη ετοιμότητα απαιτείται ορισμένος αριθμός φορτίσεων ή την αποτυχία του φορτιστή.

Για να διαπιστώσουμε από πού προέρχεται το πρόβλημα είναι αναγκαίο να κάνουμε κάποιες δοκιμές, έχοντας στη διάθεσή μας μια άλλη ή περισσότερες μπαταρίες για να δούμε αν είναι εκεί το ζητούμενο ή ο φορτιστής είναι ελαττωματικός. Είναι καλό να γνωρίζουμε ότι η μπαταρία αποκτά τη μέγιστη ισχύ του μόνο μετά από αρκετές επαναφορτίσεις.

Εάν στην μπαταρία έχει διαρρεύσει υγρό αναπλήρωσης είτε πρόκειται για mod ή τύπου eGO, οφείλουμε να πράξουμε μία διαδικασία ξήρανσης με μεθόδους που κρίνονται ασφαλείς, όπως χαρτοπετσέτα, πανί, μπατονέτα, βαμβάκι και ποτέ ηλεκτρικό πιστολάκι για τα μαλλιά ή κάποια πηγή θέρμανσης, δότι κινδυνεύουμε με έκρηξη που ίσως αποβεί μοιραία ακόμη και για τη ζωή μας.

Εάν μετά από αυτή τη διαδικασία εξακολουθεί να συνεχίζεται το πρόβλημα επικοινωνούμε με το προμηθευτή μας ή την πετάμε αμέσως σε ειδικούς κάδους που έχουν τη σήμανση και ποτέ στα σκουπίδια. Για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο.

Ατμοποιητής προβλήματα και λύσεις.

Όταν πρόκειται για επισκευάσιμο ατμοποιητή, clearomizer, cartomizer το οποίο διαθέτει σπείρωμα 510, σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να ελέγξουμε την αντίσταση με ένα ωμόμετρο για καλύτερη και ακριβή μέτρηση, οπότε περνώντας στο επόμενο βήμα και διαπιστώνοντας ότι δείχνει μη φυσιολογική τιμή με απίστευτες διακυμάνσεις, τότε πλέον είναι άχρηστη η αντίσταση – κεφαλή πετώντας το στο καλάθι απορριμμάτων.

Εάν όμως μετά την εξέταση βεβαιωθούμε ότι το πρόβλημα δεν προέρχεται από την αντίσταση –  κεφαλή, εστιάζουμε την προσοχή μας αποκλειστικά στον ατμοποιητή και κοιτάμε αν έχει  πλημμυρίσει έχοντας υπερτροφοδοσία η υποτροφοδοσία που συνήθως προκύπτει από την υπερβολική ή ελάχιστη πλήρωση υγρών αναπλήρωσης, οπότε συνήθως το πρόβλημα λύνεται μετά από 10 – 15 (τζούρες) εισπνοές με πατημένο το κουμπί πυροδότησης κανονικά σαν να ατμίζουμε (προσοχή όχι συνεχόμενο πάτημα αλλά σταδιακό) και καθαρίζοντας αποτελεσματικά με ένα στεγνό απορροφητικό ύφασμα.

Εάν είναι επισκευασιμος το πλένουμε με ζεστό νερό και τον αφήνουμε να στεγνώσει για όσο διάστημα κρίνουμε έως ότου είναι έτοιμο για να ατμίσουμε,

Πρόβλημα με τις επαφές μεταξύ των εξαρτημάτων.

Από την άλλη πλευρά πρέπει επίσης να εξασφαλίσουμε καλή επαφή μεταξύ του κεντρικού πείρου του ατμοποιητή και της μπαταρίας, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα θέρμανσης: προσπαθήστε να σηκώσετε λίγο τα τακάκια επαφής χρησιμοποιώντας ένα συνδετήρα ή ένα μικρό μεταλλικό σύρμα σχήματος γάντζου.

Προσοχή οι περιπτώσεις διαφέρουν από συσκευή σε συσκευή των οποίων μερικών εξ αυτών απαιτείται διαφορετική αντιμετώπιση κι αν δεν είστε βέβαιοι τι πρέπει να κάνετε συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό που είναι δίπλα σας ώστε να παρέμβει άμεσα για να σας βοηθήσει.
Εάν από μόνοι σας κατά λάθος ανοίξετε κάποιο mod πιθανόν να χάσετε την εγγύηση που σας προσφέρει η κατασκευάστρια εταιρεία.

θέματα – προειδοποίηση

Εάν έχετε ένα πολύ μικρό όγκο παραγωγής ατμού και μια κακή γεύση στο στόμα, αντικαταστήστε την κεφαλή ή ατμοποιητή με νέο διότι είναι ακατάλληλο.

Εαν επιθυμείτε να λειτουργείτε τη συσκευή σας σε πολύ μεγάλη ισχύ ρεύματος, σε συνδυασμό με μία πολύ κακής ποιότητας μπαταρία κινδυνεύετε να την καταστρέψετε νωρίτερα και ολοσχερώς, επιπλέον η παραγωγικότητα της θα βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα αποδοτικότητας και κατ’ επέκταση θα έχει σαν αποτέλεσμα να δυσλειτουργεί, παρουσιάζοντας αυξομειώσεις στην ισχύ, αλλοιώνοντας την ορθή λειτουργία του ατμίσματος.

Αν έχετε πάρα πολλά υγρά στον θαλάμο του ατμοποιητή μπορεί να πηγαίνει στα χείλη σας ή ακόμα χειρότερα να το καταπιείτε, εκεί παιρνουμαι τηλέφωνο αμέσως το κέντρο δηλητηριάσεων για να μας συμβουλέψουν οι ειδικοί