8 συχνότερες ερωτήσεις για το ηλεκτρονικό τσιγάρο

8-συχνότερες-ερωτήσεις-για-το-ηλεκτρονικό-τσιγάρο
Σε αυτό το άρθρο θα απαντήσουμε στις 8 συχνότερες ερωτήσεις που περιλαμβάνουν το ηλεκτρονικό τσιγάρο
  1. Έχει ομοιότητες με το συμβατικό τσιγάρο;
Οι ομοιότητες που φέρει το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι αρκετές ώστε να ικανοποιήσει τους σκληροπυρηνικούς καπνιστές.
Υπάρχουν πολλές καταγεγραμμένες περιπτώσεις καπνιστών που είχαν συνηθίσει σε ένα ή δύο πακέτα την ημέρα και πλέον έχουν διέλθει μόνιμα στο άτμισμα.
Ο ατμός έχει τη γεύση, την εμφάνιση και την επίδραση του καπνού. Επιπλέον, παρέχει τη στιγμιαία ικανοποίηση της νικοτίνης που επιδιώκουν οι καπνιστές.

    2. Είναι ασφαλές;

Όχι, το άτμισμα ηλεκτρονικού τσιγάρου δεν είναι φυσικό και δεν μπορεί να θεωρηθεί ασφαλής. Το ιδανικό σαφές είναι να σταματήσουμε τελείως και τις δύο συνήθειες.
Ωστόσο πρέπει να εξετάσουμε αυτό το ζήτημα ουδέτερα, κάνοντας συγκρίσεις με το κλασικό τσιγάρο.
Ο καπνός του τσιγάρου περιέχει περισσότερες από 4.000 τοξικές χημικές ουσίες, το άτμισμα δεν περιέχει σχεδόν καθόλου, διότι δεν υπάρχει αποτελεσματική καύση. Η νικοτίνη στην πραγματικότητα διανέμεται μέσω ενός εξατμισμένου μείγματος που καθιστά τον ατμό πολύ λιγότερο επιβλαβές.

   3. Βοηθά να κόψουμε το κάπνισμα;

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν πωλείται ως συσκευή για να σταματήσουμε το κάπνισμα και δεν αναγνωρίζεται ως μέσο διακοπής του καπνίσματος.
Προορίζεται να χρησιμοποιηθεί από καπνιστές που αναζητούν μια εναλλακτική λύση για τον καπνό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σχεδόν παντού.
Τούτου λεχθέντος, η κοινή λογική υπαγορεύει ότι θα προσφέρει σαφείς δυνατότητες για να λογίζεται ως μέρος ενός προγράμματος διακοπής του καπνίσματος (όμοια με τη χρήση της τσίχλας και τα επιθέματα νικοτίνης).

    4. Έχει εξουσιοδοτηθεί από τον Ε.Ο.Φ;

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων δεν έχει εξουσιοδότηση με άδειες τα προϊόντα.
Το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι μια συσκευή χορήγησης νικοτίνης και δεν εμπίπτει μέχρι σήμερα  υπό τη δικαιοδοσία του εν λόγω οργανισμού.

    5. Γιατί κάποιοι οργανισμοί και πολιτές είναι τόσο αντίθετοι;

Το ζήτημα είναι πολύπλοκο και δεν μπορεί να βρει μια οριστική απάντηση εδώ.
Απλά να έχετε κατά νου ότι, ενώ ορισμένες επιστημονικές ομάδες μπορεί να έχουν στο επίκεντρο του δημόσιου ενδιαφέροντος το ηλεκτρονικό τσιγάρο και απλώς θέλουν  περισσότερες κλινικές δοκιμές ή κάποιοι άλλοι έχουν οικονομικό συμφέρον.
Μην ξεχνάτε ο τομέας της καπνοβιομηχανίας απαρτίζεται από πολυεθνικές εταιρείες με τεράστια οικονομικά συμφέροντα που ίσως να μην μπορεί να σηκώσει κανείς το ανάστημα μπροστά τους

    6. Είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθεί παντού;

Θεωρητικά ναι. δεν υπάρχει καύση  καπνού και ως εκ τούτου δεν προκαλεί καπνό. Παρά το γεγονός ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι αρκετά αποδεκτό στους περισσότερους δημόσιους χώρους, μερικά μέρη όπως εστιατόρια μπορεί να μην αποδέχονται την εμφάνισή του.
Σε αυτή την περίπτωση, όπως συχνά η εθιμοτυπία επικρατεί,  θα πρέπει απλά βεβαιωθείτε ότι δεν ενοχλείται με τη χρήση του σε οποιοδήποτε μέρος κι αν βρίσκεστε.

     7. Έχει προορισμό το νεαρό μη καπνιστή πληθυσμό;

Απολύτως όχι! Υπάρχει μεγάλη παραπληροφόρηση σχετικά με αυτό.
Μερικές ομάδες σε αντίθεση με τα ηλεκτρονικά τσιγάρα ισχυρίζονται ότι η ύπαρξη πολλαπλών γεύσεων, όπως φρούτα, βανίλια, σοκολάτα, κλπ  προσελκύει πολύ τους νέους.
Αυτό σημαίνει ότι οι διαφορετικές γεύσεις που διατίθενται για μάσημα η τσίχλες νικοτίνης (όπως μέντα ή φρούτα), ανταποκρίνονται στις ανάγκες της νεολαίας.
Ενήλικες επίσης μπορεί να απολαύσουν ποικίλες και ποικίλες γεύσεις.
Στην πράξη, εξάλλου, το αρχικό κόστος ενός σετ εκκίνησης για ένα ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι απαγορευτικό για τα περισσότερα παιδιά. Η αγορά στοχεύει στους ενήλικους καπνιστές που αναζητούν μια καλύτερη εναλλακτική λύση για το κάπνισμα ή την υγεία.
Η πώληση νικοτίνης θεωρείται προϊόν ακατάλληλο για ανηλίκους.

     8. Ποια είναι η καλύτερη συσκευή ηλεκτρονικού τσιγάρου;

Αυτό είναι ένα σύνθετο θέμα όπου θα πρέπει να ασκήσουμε ευρεία κριτική.
Υπάρχουν πολλές φτηνές συσκευές από την Κίνα, που έχουν πολλά προβλήματα. Ευτυχώς, υπάρχουν μια πλειάδα κατασκευαστών υψηλής ποιότητας.
Πιστεύουμε ότι αξίζει αρχικά να ξοδέψουμε μερικά ευρώ παραπάνω για την απόκτηση του εξασφαλίζοντας μια συσκευή υψηλής ποιότητας που θα μας αφήσει να ευχαριστηθούμε το άτμισμα χωρίς προβλήματα.
Έπειτα υπάρχουν πολλά μοντέλα με διαφορετικά χαρακτηριστικά ατμίσματος, οπότε η επιλογή θα είναι να δοκιμάσετε προσωπικά.