4 συμβουλές για τον έλεγχο θερμοκρασίας

4-συμβουλές-για-τον-έλεγχο-θερμοκρασίας

Θα δώσουμε σήμερα 4 συμβουλές για τον έλεγχο θερμοκρασίας στο άτμισμα, διευκρινίζοντας τις πτυχές στης οποίες θα πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση. Δεν παροτρύνω κανένα αρχάριο δίχως να έχει τις στοιχειώδεις γνώσεις ή χωρίς να έχει τα απαραίτητα εργαλεία να ακολουθήσει τα παρακάτω βήματα.

Διαβάστε εδώ ποιος είναι ο συνιστώμενος αριθμός στον έλεγχο θερμοκρασίας που πρέπει να βρισκόμαστε.

 

1) Ωμόμετρο απαιτούμενο εργαλείο.

Θεωρώ ως το πλέον σημαντικό και απαιτούμενο εργαλείο την ύπαρξη ενός Ωμόμετρου
που θα μας εξασφαλίσει την ορθή χρήση με απόλυτη ακρίβεια. Οι λόγοι είναι πάρα πολύ, ένας από αυτούς ότι βάζουμε την αντίσταση πρώτα επάνω στο Ωμόμετρο που μας διασφαλίζει την απόλυτη προστασία από βραχυκυκλώματα.

Έχει την ικανότητα να μας υποδείξει τον ακριβή αριθμό ως και δέκατα του χιλιοστού, χωρίς απόκλιση εφόσον διαθέτουμε αξιόπιστη ηλεκτρική συσκευή. Έχει την ιδιότητα να μετρά την ηλεκτρική αντίσταση σε χαμηλές τιμές σε συνδυασμό με την τάση του ρεύματος που είναι το ποθούμενο για τον ατμιστή.

2) Δεν εμπιστευόμαστε τα mods.

Τα σημερινά δεδομένα μας αποδεικνύουν ότι τα mods δεν χρήζουν ιδιαίτερης εμπιστοσύνης, με αποκλίσεις έως και 25% σε μερικές περιπτώσεις, να αλλοιώνουν την πραγματικότητα στην οποία θέλουμε να κινηθούμε.

Προσωπικά μου έχουν αποδείξει περίτρανα αρκετές φορές κατά την χρήση τους πως κινούμε σε αχαρτογράφητα νερά. Στο μέλλον πιθανόν να καταφέρουν τα αυτονόητα αλλά μέχρι τότε θα περιμένουμε.

3) Ρυθμίσεις μενού εφόσον χρησιμοποιούμε mods.

Το απαραίτητο στοιχείο που πρέπει να έχει στης ρυθμίσεις μενού ένα mod είναι το κλείδωμα ισχύς προκειμένου να αποφύγουμε απότομες τάσης ρεύματος. Εάν είναι ξεκλείδωτο με το πάτημα του κουμπιού πυροδότησης συνήθως δίνει τη μέγιστη θερμοκρασία με αποτέλεσμα να έχουμε πρόβλημα.

4) Σύρμα καθαρού νικελίου.

Το σύρμα καθαρού νικελίου είναι το πλέον κατάλληλο, αλλά έχω παρατηρήσει προβληματική συμπεριφορά ανεξάρτητα πάχους, είναι εξαιρετικά μαλακό, χάνει εύκολα την φόρμα του στην οποία το έχουμε στήσει, αν είσαι απρόσεκτος η αντίσταση μερικές φορές κατεβαίνει κάτω από 0,1Ω που εκεί για να υποστηριχθεί αυτή η μονάδα, εμπλέκονται οι παράγοντες μπαταρία, mod, ατμοποιητής τα οποία θα πρέπει να είναι ικανά ώστε να το υποστηρίξουν.