Pioneer4You IPV4 box mod παρουσίαση – κριτική

Pioneer4You IPV4 box mod

Τι περιλαμβάνει η συσκευασία

Η IPV4 ερχετε με ένα ωραίο κουτί δώρου και περιλαμβάνει την ίδια τη συσκευή, εγχειρίδιο χρήσης, Πιστοποιητικό ποιοτικού ελέγχου, και ένα καλώδιο δεδομένων USB. Αξίζει να σημειωθεί το εγχειρίδιο χρήσης που περιλαμβάνεται δεν αναφερει τις λειτουργίες ελέγχου της θερμοκρασίας. Θα ήθελα να φανταστώ πως καποια στιγμη θα περιλαμβάνει ένα νεο ενημερωμένο εγχειρίδιο. Εάν λάβετε την συσκευη η οποία συνοδεύεται από την παλαιότερη, με ελλιπείς οδηγίες, μπορείτε να κατεβάσετε την τρέχουσα έκδοση του εγχειριδίου απο την επισημη ιστοσελιδα της εταιριας .
Η IPV4 επρόκειτο αρχικά να ερθει χωρίς τα χαρακτηριστικά ελέγχου θερμοκρασίας ενεργοποιημενα που θα ηθελε ο τελικός χρήστης, οποτε απαιτει να εκτελέσει μια ενημερωμένη έκδοση firmware για να τους δοθεί η δυνατότητα.

IPV4 προδιαγραφές:

Output power: 10W-100W
Output voltage: 1.0V-7.0V
Atomizer resistances supported (power mode): 0.1Ω-3.0Ω
Atomizer resistances supported (joules mode): 0.05Ω-0.10Ω recommended
Battery voltage operating range: 6.4V-8.4V

Χαρακτηριστικά

Spring loaded 510 connector
Ball bearing battery cover
OLED screen
Aluminum construction
Temperature control
Five memory presets
Dual 18650 batteries
Low voltage protection
Over voltage protection
Reverse polarity protection
Short circuit protection
User upgradeable firmware

ποιότητα κατασκευής

Το IPv4, το οποίο νομίζεις ότι μοιάζει λίγο φτηνίαρικο στην πορεια μαλλον αλλαζεις γνωμη . Η συσκευή είναι εκπληκτικά σταθερή και ουσιαστική και την αισθάνεσαι στο χέρι. Το ασημί φινίρισμα του mod με μια απλη κριτική είναι καθαρά συμπαγης και δεν υπάρχουν ατέλειες .
Το κάλυμμα της μπαταρίας έχει μια πολύ ωραία πινελιά απαλής αίσθησης, κάνοντας το IPV4 ευχάριστο στον κατοχο του να το ευχαριστηθει.

Το στρογγυλεμένο πίσω μέρος της συσκευής κάνει άνετο χειρισμό σε αντίθεση με ορισμένα τετράγωνα mods δύο μπαταριών. Ενα διακριτικο Pioneer4You λογότυπο τυπωμένο κοντά στον πυθμένα στην μία πλευρά της συσκευής. Το λιγότερο φανταχτερό branding μερικές φορες είναι καλύτερο, κατά τη γνώμη μου. Όπως πάντα, η αισθητική είναι υποκειμενική. Αν και νομίζω ότι η συσκευή μοιάζει “φθηνή”, είναι σίγουρα πιο ελκυστική από ό, τι τα συμβατικά τετράγωνα box mods.

Κοιταζωντας γύρω γύρω από το IPv4, θα βρείτε την οθόνη OLED, κουμπί πυροδότησης, πάνω / κάτω πλήκτρα, μια μικρή θύρα USB, τρύπες εξαερισμού κάτω, ένα ελατήριο με 510 υποδοχή και μια θύρα φόρτισης 9V (περισσότερα για αυτό αργότερα).

Το πάνελ OLED οθόνη διαθέτει ένα καθρέφτη που πολλοί χρήστες έχουν παραπονεθεί. Το γεγοννος που καθρέφτιζει καθιστά την οθόνη δύσκολη να διαβαστεί σε έντονο φωτισμό περιβάλλοντα χωρου.

Ωστόσο, P4Y έχει αλλάξει πρόσφατα σε μια μαύρη οθόνη – οι νεότερες εκδόσεις θα έχουν τη μαύρη οθόνη αντί προηγουνμενου.
Το κουμπί πυροδότησης έχει ένα κομμάτι από ένα ελαφρεια αίσθηση, ενώ τα πλήκτρα up / down έχουν μια έντονη ανάγλυφη υφη. Και τα τρία κουμπιά είναι καλά ασφαλισμένα και δεν υπάρχει ούτε ένα ίχνος κουδουνίσματος
Θα παρατηρήσετε ότι το ελατήριο 510 ακίδων έχει μια τρυπητή κεφάλι – μην επιχειρήσετε να την ρυθμίσετε πιθανως να καταστρεψετε.
Γιατί οι κατασκευαστές επιμένουν στη χρησιμοποίηση κεφαλών με εγκοπή για ελατήριο δεν το καταλαβαινω

Το κάλυμμα της μπαταρίας του IPV4 αναβει και να σβήνει εύκολα, αλλά είναι ασφαλές.
Το κάλυμμα συγκρατείται από μικρά ρουλεμάν και είναι έτη φωτός πιο βολικό από το γελοίο βίδακι στο πορτάκι της μπαταρίας των μεγαλύτερων σε ηλικία αδελφό του, τον IPV3.
Τα εσωτερικό περιεχομενο είναι τακτοποιημένο, όπως συμβαίνει με τις πιο πρόσφατες επαναλήψεις των box mods που προέρχονται από την Κίνα. Η συρωμενη μπαταρία διαθέτει ενδείξεις πολικότητας ωστε προσανατολίσει σωστά τις μπαταρίες σας με μια κορδέλα, (εκτός θετικού πόλου της μπαταρίας προς τα κάτω και μέχρι μέσα στο θετικό πολο της μπαταρίας), και το  ελατήριο επαφής στο κάτω μέρος της μπαταρίας.
Στην πίσω πλευρά της συσκευής κάτω από το κάλυμμα της μπαταρίας θα βρείτε έναν αριθμό παρτίδας παραγωγής και μερικά πιο σφαιρικά ρουλεμάν που συγκρατούν το κάλυμμα της μπαταρίας.

Η θύρα micro USB του στην IPV4 υπάρχει αποκλειστικά για αναβαθμίσεις του λογισμικού, που επροκειτο να εκδοθεί οποιαδήποτε στιγμη στο μελλον. Η IPV4 δεν έχουν ενσωματωμένο κύκλωμα φόρτισης ωστε να φορτιστη καταυθειαν, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για τη φόρτιση των μπαταριών σε διπλή σειρά. Εάν επιλέξετε να φορτίσετε τις μπαταρίες της συσκευής, η εταιρια συνιστά ένα φορτιστή 9V 2A για να εχουν μεγαλη διαρκεια ζωης.
Η Pioneer4You είναι όμορφα κατασκευασμένο το οποίο φενετε να εμφάνιζετε ως αλουμινίο αλλα δεν ειναι . Και, είναι δίκαιο να σημειώσετε ότι αυτή είναι μια συγκριτικά φθηνή συσκευή.
Νομίζω η P4Y διμιουργησε τέλεια ισορροπία ανάμεσα στην ποιότητα κατασκευής και την τιμή.

Χρήση και Απόδοση

Δεδομένου ότι αυτή η συσκευή λειτουργεί σαν ένα συμβατικό μεταβλητή mod ισχύ για χρήση με Kanthal σύρμα και μια συσκευή ελέγχου της θερμοκρασίας για χρήση με Ni200 (νικέλιο) σύρμα, θα κάνω το καλύτερό μου για να καλύψει την απόδοση και των δύο τρόπων. Αλλά, πρώτα, ας αναφερθώ σε ορισμένα επιχειρησιακά ζητήματα.
Πέντε κλικ στο κουμπί και θα ενεργοποιήσει τη συσκευή θα σας υποδεχτεί με ένα λογότυπο P4Y και στη συνέχεια ‘IPV4’ πριν το κλεισιμο της συσκευής.
Πέντε περισσότερα κλικ του κουμπιού πυροδότησης θα εμφανισουν το μενού ρυθμίσεων. Με κάθε επόμενο πάτημα του κουμπιού πυροδότησης θα κανουν κύκλο μέσα από τις διαθέσιμες επιλογές. Οι επιλογές σας θα διαφέρουν ανάλογα με τη λειτουργία.
Σε λειτουργία Power, θα έχετε επιλογές για να απενεργοποιήσετε τη συσκευή, αλλάξτε σε λειτουργία τζάουλ, ή να βγείτε από το μενού. Στη λειτουργία Joules οι πρόσθετες ρυθμίσεις της επιθυμητής θερμοκρασίας μονάδων και της θερμοκρασίας (Φαρενάιτ ή Κελσίου) είναι διαθέσιμα.

Η θερμοκρασία αλλάζει πατώντας τα κουμπιά επάνω ή κάτω για να φτάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία (σε προσαυξήσεις του ενός βαθμού) – πατήστε το πλήκτρο βολής για να ρυθμίσετε τη θερμοκρασία και να επιστρέψετε στο μενού. Μπορείτε να κάνετε εναλλαγή μεταξύ Φαρενάιτ και Κελσίου ή λειτουργία Power και λειτουργία Joules χρησιμοποιώντας είτε τα κουμπιά επάνω ή κάτω και πατώντας το κουμπί πυροδότησης μία φορά για να κλειδώσετε τις ρυθμίσεις σας και να επιστρέψετε στο μενού.

Τροφοδοτώντας τη συσκευή ή την έξοδο από το μενού με το πάτημα του πλήκτρου επάνω ή κάτω μία φορά όταν η κατάλληλη επιλογή εμφανίστει στο μενού.
Το μενού πλοήγησης είναι απλό και εύκολό στη χρήση.

Η διάταξη της οθόνης είναι πολύ απλή και περιέχει μόνο τα απαραίτητα στοιχεία. Στην οθόνη εμφανίζεται η τάση εξόδου, η αντίσταση του ψεκαστήρα (deck), το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας, η τρέχουσα επιλεγμένη προκαθορισμένη μνήμη, και είτε το τζάουλ μοναδες ή μοναδες βατ, ανάλογα με το αν είστε σε τζάουλ κατάσταση ή λειτουργία τροφοδοσίας (μεταβλητή ηλεκτρική ισχύς) (προστασία θερμοκρασίας).

Ενώ στην κύρια οθόνη, η εναλλαγή μεταξύ των πέντε προεπιλογών μνήμης επιτυγχάνεται κάνοντας κλικ στο κουμπί. Μόλις επιτευχθεί η επιθυμητή προεπιλογή, η τιμή μπορεί να ρυθμιστεί κάνοντας πρώτα κλικ στο κουμπί κάτω, τότε τα κουμπιά πάνω ή κάτω ανάλογα με τις ανάγκες σας για να φτάσει την επιθυμητή τιμή (τζάουλ ή βατ).

Η θέσεις μνήμης στην ένδειξη οθόνης θα αντικατασταθεί με ένα δείκτη ανάγνωσης “ADJ” για να σας αφήσει να ξέρετε ότι είστε σε κατάσταση ρύθμισης για το συγκεκριμένο προκαθορισμένο γεγονος. Μόλις επιτευχθεί η επιθυμητή τιμή, πατήστε το κουμπί μία φορά για να αναψετε τον ατμοποιητη ή βγείτε από τη λειτουργία ρύθμισης. Παρά τις δημοσιευμένες προδιαγραφές, ισχύς ρυθμίζεται από 10W-100W, δεν ειναι πραγματικο το 7W-100W, όπως σημειώνεται στο εγχειρίδιο. Joules είναι ρυθμιζόμενο από 10J-50J. Τόσο watt και τζάουλ αύξανετε σε δέκατα της μονάδας. Πατώντας και κρατώντας πατημένο το πάνω ή κάτω κουμπί θα επιταχύνει τις προσαρμογές.
Ενώ βρίσκεστε στη λειτουργία Joules, πατώντας τα κουμπιά πάνω και κάτω ταυτόχρονα θα κλειδώσει την τιμή της αντίστασης deck.

Έχω βιώσει κάποια τυχαία παραξενιά με τις προκαθορισμένες τιμές της μνήμης. Μεταξύ των κύκλων ρυθμισεων οι προεπιλογές λειτουργία Power θα μεταφερει αυτοματα σε προεπιλογή είτε 50W ή 24W. Είχα αλλάξει μία από τις προεπιλογές για να 24W.
Ωστόσο, σε κατάσταση Joules, δεν είναι ανθεκτικές αν επιλέξετε μια διαφορετική θέση μνήμης. Για παράδειγμα, αν μπορώ να αλλάξω M5 από 50J σε 45J και power κάτω από, M5 θα εξακολουθεί να είναι 45J, όταν ενεργοποιείται ξανά.
Μπορώ να πω, αυτή η συμπεριφορά δεν υπάρχει σε λειτουργία Power. Όμως, και οι δύο τρόποι φαίνεται να έχουν ιδιορρυθμίες. Είτε αυτή η κατάσταση είναι μοναδική στη συσκευη μου ή όχι, δεν είμαι σίγουρος. Δεν είχα την ευκαιρία να εξετάσω το ζήτημα παραπέρααπό τον έλεγχο για μια παρουσιαση.
Ειναι ελαφρώς ενοχλητικό,ας ελπίσουμε ότι μια ενημέρωση στο firmware SX330 V4S θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα.
Όπως πολλές από τις διπλές μπαταριές χρησιμοποιηουνται στα box mods αυτές τις μέρες, το mod IPV4 χρησιμοποιεί το ιδιο δύο 18650 μπαταρίες σε μια σειρά ρυθμίσεων. Έτσι είναι υποχρεωτική η σημείωση για την ασφάλεια των μπαταριών.
Για ασφάλεια της μπαταρίας: χρησιμοποιείτε πάντα ένα νέο ζευγάρι συμφωνημένα με ασφαλής χημείας, μπαταρίες υψηλής αποστράγγισης σε αυτές τις συσκευές.
Θα αφιερώσετε ένα ζευγάρι στη συσκευή, να χρησιμοποιούνται πάντα μαζί,
Η διαδικασία αυτή συχνά αναφέρεται ως «πάντρεμα» των μπαταριών και είναι η συνιστώμενη πρακτική για να εξασφαλιστεί η βέλτιστη ασφάλεια των μπαταριών.

Όπως έχει σημειωθεί, για τον έλεγχο της θερμοκρασίας ή την προστασία θερμοκρασίας ή περιορισμού της θερμοκρασίας, ανάλογα με το ποια ονοματολογία προτιμάτε, είναι όλη σε συγχηση αυτές τις μέρες, για καλό λόγο βεβαια. δεν θα αναμασουσα τα λογια μου για τα πλεονεκτήματα και τις λεπτομέρειες ελέγχου της θερμοκρασίας,

Θετικά

Καλή ποιότητα κατασκευής

Εξαιρετική διάρκεια ζωής της μπαταρίας

Ισχυρή λειτουργία της VW

Άριστος έλεγχος θερμοκρασίας

Καλή τιμή

Αρνητικά

Ανακριβής ισχύς

Θέσεις μνήμης με σφάλματα