Παράταση ζωής στον ατμοποιητή μας

paratasi-zois-ston-atmopoiiti

Ακόμη και ο καλύτερος ατμοποιητής φτάνει αργά ή γρήγορα στο σημείο πλέον να μην αποδίδει τόσο καλά όσο θα έπρεπε. Μπορεί η γεύση που δίνει να είναι αλλοιωμένη, και η ποσότητα ατμού που παράγει να είναι αισθητά λιγότερη . Ώρα για αλλαγή; Όχι απαραίτητα,  στα περισσότερα μοντέλα μπορούμε να λάβουμε επείγοντα μέτρα ώστε να παρατείνουμε την διάρκεια ζωής.

Με την πάροδο του χρόνου, οι αντιστάσεις θερμάνσεως αφήνουν υγρά υπολείμματα επάνω στην κεφαλή που δένει η αντίσταση. Αυτό δυστυχώς δεν μπορεί να αποφευχθεί. και ο καλύτερος ατμοποιητης στην ουσία είναι αναλώσιμος και δεν είναι για μία ζωή.

Ο τακτικός καθαρισμός του ατμοποιητή σε συχνή βάση περιλαμβάνει, ακόμα κι αν δεν επισκευάσιμος λύσιμο τελείως κάθε κομματιού. Όταν είναι από ανοξείδωτο ατσάλι το καθαρίζουμε με ένα πανί βρεγμένο με βότκα και μετά  με πολύ ζεστό νερό, στο τέλος πολύ καλό πλύσιμο με σαπουνάδα. Έπειτα το στέγνωμα με ένα ύφασμα πανί. Δεν το χρησιμοποιούμε αν δεν είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι έχει στεγνώσει τελείως, το αφήνουμε λίγες ώρες για σιγουριά.

Ένας άλλος τρόπος καθαρισμού του ατμοποιητής μας είναι μέσω υπερήχων.

Μια λιγότερο κοινή παραλλαγή του καθαρισμού απαιτεί ένα μηχάνημα υπερήχων.
Τέτοιες συσκευές καθαρισμού με υπερήχους έχουν τα περισσότερα καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών περίπου απο 30 ευρώ,
Επιπλέον, η υπερηχητική επεξεργασία όχι μόνο διώχνει την βρωμιά μακριά, αλλά μπορεί επίσης να ξανα επανέλθει στο χρώμα που ήταν αρχικά, αλλά αυτό ισχύει μόνο στις πολύ ακριβές υπερηχητικές συσκευές.