Καμένο και ξηρότητα στο άτμισμα

kameno-xirotita-atmisma

Ένα κοινό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ατμιστές είναι όταν αρχίζουν να βιώνουν την ξηρή τραχιά γεύση ή κάμενο στον ατμοποιητή τους ποικιλοτρόπως. Το ζήτημα αυτό δεν οφείλεται μόνο στον ατμοποιητή  λόγω της γήρανσης του coil, αλλά τείνει επίσης να συμβαίνει σε πολλούς από τα καινούργιους ατμοποιητές και clearomizers που μπορεί να έχετε μόλις αγοράσει.

Τώρα αυτό μπορεί να είναι πολύ απογοητευτικό εν μέρει για ατμιστές που γνωρίζουν γιατί έχει συμβεί και οπότε παίρνουν ένα ολοκαίνουργιο κομμάτι του κιτ που δίνει τρομερό ατμό, ακόμη περισσότερο για τα νέους vapers που είναι άπειρη στο ηλεκτρονικό τσιγάρο και θα μπορούσαν να απομακρυνθούν εντελώς καθώς δεν θα ξέρουν τι είναι καλό ή κακό.

Αυτό είναι ένα σοβαρό θέμα που θεωρήσαμε ότι πρέπει να συζητηθεί διεξοδικά και με όλο και περισσότερους τύπους κιτ που πωλούνται στην αγορά αυτό επιδεινώνεται. Συχνά οι νέοι vapers μπαίνουν στον πειρασμό να αγοράσουν λαμπερά πράγματα που φαίνονται ωραία, και χωρίς να έχουν ιδέα για το πώς λειτουργούν πραγματικά. Δυνητικά ένα πολύ κακό αποτέλεσμα για τους πωλητές οι οποίοι δεν κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια για την εκπαίδευση των τελικών χρηστών τους. Ένας νέος χρήστης μπορεί να έρθει σε αυτή την κατάσταση και να μισήσει το ηλεκτρονικό τσιγάρο τελείως.

Τι προκαλεί το ζήτημα;

Σχεδόν όλοι οι ατμοποιητές  έχουν μια σειρά από αντιστάσεις που καίνε το υγρό αναπλήρωσης για να παράγουν τη γεύση στον ατμό. Όλοι χρησιμοποιούν κάποιο είδος σύρματος αντίστασης – nichrome – Kanthal κλπ τυλιγμένο γύρω από κάποιο υλικό φυτίλι ή οργανικό βαμβάκι κλπ που είναι υπεύθυνο για την κίνηση του υγρού μέχρι της αντιστάσεις. Τώρα αυτές οι συσκευές συχνά παράγονται μαζικά και οφείλονται σε ανθρώπινο λάθος και δεν είναι κατασκευασμένα σωστά.

Για τους μη χρήστες rebuidable 

Εάν η δεξαμενή, ατμοποιητής ή το clearomizer δεν είναι rebuildable τότε είστε σε κακή τύχη, δεν υπάρχει τίποτα που μπορείτε να πράξετε ώστε επαναφέρετε την κατάσταση, εκτός και αν είστε σε θέση να αγοράσετε καινούργιες κεφαλές ή εξαρτήματα.