Ηλεκτρονικό τσιγάρο συμβουλή προς καπνιστές

ilektroniko-tsigaro-sumvouli-kapnistes

Η τεχνολογία και τεχνογνωσία του ηλεκτρονικού τσιγάρου τα τελευταία έτη έχει κάνει άλματα προόδου, αρχίζουν να ξεπροβάλλουν κατασκευές με προδιαγραφές πιστοποίησης της ευρωπαϊκής ένωσης, ώστε η ασφάλειά μας να είναι υπ’ αριθμόν ένα, εγώ προσωπικά τις κατατάσσω στης θετικές πλευρές του ζητήματος. Άλλωστε αυτός δεν είναι σκοπός μας;
Να αποφύγουμε το βλαβερό κάπνισμα που δημιουργεί πρόβλημα, ευρύτερα, όχι μόνον στον ενεργό καπνιστή, αλλά και στον  παθητικό. Διότι μη λησμονούμε ότι πεθαίνουν άνθρωποι λόγω του καπνίσματος, ενώ δεν έχουν καπνίσει ποτέ στη ζωή τους.

Εδώ έρχεται να κάνει τη διαφορά το ηλεκτρονικό τσιγάρο, με την διαδικασία του ατμίσματος μειώνεται πολλαπλάσια ο κίνδυνος πρώτα σε εμάς και έπειτα σε όλους τους άλλους.
Ας αναλογιστούμε το εξής, δεν ρυπαίνουμε την ατμόσφαιρα του χώρου στον οποίο βρισκόμαστε, δείχνουμε σεβασμό προς το συνάνθρωπό μας, και στην ουσία δεν είμαστε εμείς το πρόβλημα, λόγω εξάρτησης εθισμουύ της νικοτίνης και όλες τις ουσίες που το περιβάλουν.

Ποια είναι η πραγματικότητα.

Ο θάνατος καραδοκεί ακόμη και με το ηλεκτρονικό τσιγάρο, μην αυταπατόμαστε και το vaping σκοτώνει. Μην ακούτε τα διάφορα παραμύθια ότι δήθεν επειδή είναι λιγότερο βλαβερό δεν κινδυνεύει η υγεία σου, αυτά είναι θέμα μάρκετινγκ, πωλούν τον ενθουσιασμό σε αντάλλαγμα του οικονομικού οφέλους.

Σίγουρα σαν καπνιστής θα έχεις φτάσει ως το τέρμα, με γνώμονα ότι γνωρίζεις τα όριά σου και τις αντοχές σου, ενδιαφέρεσαι να μάθεις ποιος τρόπος είναι ο ιδανικός ώστε να το αντικαταστήσεις, έστω και προσωρινά μέχρι να βρεθεί μία λύση, κι αυτη η λυση είναι το ηλεκτρονικό τσιγάρο, για πολλαπλούς λόγους. Αλλά να έχετε στην άκρη του νου σας, το e-cigarette είναι ο πρόδρομος διακοπής του καπνίσματος και όχι η συνέχεια του ατμίσματος,
Το τονίζω γιατί δεν θέλω να χαϊδεύω αυτιά απλά θέλω να είμαι ειλικρινής απέναντι σε όλους.

Σε ποιους ενδείκνυται το ηλεκτρονικό τσιγάρο.

Καθαρά και μόνο στους καπνιστές, και δεν είναι πιπίλα να πειραματίζονται ή μη καπνιστές.
Μην ξεχνάτε ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο στο υγρο αναπλήρωσης περιέχει νικοτίνη το οποίο είναι δηλητήριο και εθιστικό, εκ των πραγμάτων κινδυνεύουμε όλοι.

Πρέπει να παροτρύνουμε τους καπνιστές;

Η συμβουλή μου είναι να παροτρύνουμε τους καπνιστές οπωσδήποτε να το δοκιμάσουν, αλλά λέγοντας την πραγματικότητα ότι δεν είναι αθώο, απλά βλάπτει την υγεία τους λιγότερο.
Μην ξεχνιόμαστε ότι οι καπνιστές δεν είναι αποδεκτοί στον περίγυρό τους, ο κόσμος γύρω τους υποφέρει κυριολεκτικά από την δυσωδία και την βρώμα,

Το ουσιώδες σημαντικό και εξαιρετικά σημαντικό είναι ότι το κόστος σύγκρισης καπνίσματος και ηλεκτρονικού τσιγάρου επέρχεται στο 1/3, διόλου ευκαταφρόνητο ποσό με τις τωρινές συνθήκες που υπάρχουν στην Ελλάδα.