Ατμιστικές συζητήσεις περί ηλεκτρονικού τσιγάρου

atmistikes-sizitisis-peri-ilektronikou-tsigarou

Πρόσφατα σε μία συνεύρεση ατμιστών είχαμε μία συζήτηση εφ όλης της ύλης κατά πόσο μας καλύπτει το e-cigarette, μέσα σε αυτό τον κακό χαμό, ο καθένας υπερασπιζόταν τις απόψεις του με νύχια και με δόντια. Εκεί χάσαμε την ουσία, η πεποίθησή μου ως προς το αντικείμενο του ηλεκτρονικού τσιγάρου δεν είναι να δείξουμε ποιος γνωρίζει περισσότερα, αλλά να ανταλλάξουμε πληροφορίες ώστε να βελτιώσουμε την ατμιστική μας εμπειρία και να μη βρεθούμε σε αδιέξοδο λόγω προσωπικού εγωισμού του καθενός.

Η συζητήσεις πάντα βοηθάνε, ρωτάμε πράγματα είτε για να μάθουμε είτε να ανταλλάξουμε εμπειρίες, η τελειότητα δεν ανήκει σε κανέναν, όποιος ισχυρίζεται ότι τα γνωρίζει όλα, μάλλον είναι μάπα το καρπούζι. Σημειωτέον παρατηρώντας εκείνη τη στιγμή έναν δίπλα μου να προσπαθεί να στήσει μία αντίσταση με πολύ ψιλό σύρμα, το οποίο είναι εξαιρετικά δύσκολο, ενώ τα είχε κάνει μούσκεμα, κοκορευόταν ότι ήταν θεσπέσιο, με αποκορύφωμα την ώρα του ατμίσματος να κάνει διάφορες γκριμάτσες λόγω του πονόλαιμου που του προξένησε η λάθος διαδικασία στησίματος.

Εγώ πραγματικά έχω πάντα ανοικτούς τους ορίζοντες, θέλοντας να μάθω μέχρι και την παραμικρή λεπτομέρεια, δεν προσπαθώ να επηρεάσω καθ οιονδήποτε τρόπο τους συνανθρώπους μου, μόνο αν είμαι απόλυτα βέβαιος θα προτείνω διεξόδους εύρεσης λύσεως σε τυχόν πρόβλημα που εναπόκειται καθαρά στην καλή μου διάθεση.

Δυστυχώς εμείς οι Έλληνες είμαστε τρομερά εγωιστές και δεν επιζητούμε τη γνώση, μόνο τις βιαστικές πρόχειρες μεθόδους που θα μας οδηγήσουν σε αδιέξοδο κακήν κακώς. Τρανή απόδειξη είναι ότι ατμιστές που ασχολούνται με το ηλεκτρονικό τσιγάρο αρκετά χρόνια πράττουν με  προχειρότητα και Τσαπατσουλιά, από τον καθαρισμό του ατμοποιητή τους, μέχρι και τη συντήρησή, που επιβάλλεται για να μας διαρκέσει μακροπρόθεσμα, αποφεύγοντας ανούσια έξοδα στο μέλλον.

Η πλειονότητα των ατμιιστών βρίσκεται σε μία πλήρη σύγχυση, λόγω του ότι βαριούνται να κάτσουν να διαβάσουν πληροφορίες από ειδήμονες του είδους. Και σε ελάχιστες περιπτώσεις με καταστροφικές συνέπειες προς την υγεία τους, που γίνονται ακόμα χειρότερες και από αυτές του παραδοσιακού τσιγάρου. Μην πιστέψει κανείς ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι υγιεινό Θα έχει πέσει σε μία αυταπάτη άθελά του ή ηθελημένα.

Προσκαλώ τον οποιονδήποτε έχει απορίες, που για έναν έμπειρο φαίνονται αστείες ενώ για έναν άπειρο το αντιμετωπίζει σαν γολγοθά. Είμαι εδώ για να προσφέρω της γνώσεις μου επιλύοντας προβλήματα και ελέγχοντας την κατάσταση.