‘Ατμισμα και κάπνισμα μαζί

atmisma-kapnisma-mazi

Ήθελα να θίξω ένα θέμα που με ρωτάνε διάφοροι αναγνώστες μας, Είναι κακό να καπνίζω και ταυτόχρονα να ατμίζω απο το ηλεκτρονικό τσιγάρο; Θα ήθελα να τονίσω ότι δεν υπάρχουνε ανόητες ερωτήσεις, και είμαστε εδώ να δώσουμε τα φώτα μας σε όποια απορία υπάρχει.
Σας απαντάω με ερώτηση γιατί ατμίζετε με το ηλεκτρονικό τσιγάρο; απλά για χόμπυ ή Θέλετε να έχετε περισσότερες επιλογές; δεν είναι ο σκοπός σας η διακοπή του καπνίσματος;

Πρέπει αρχικά να καταλάβουμε τι θέλουμε. Ποιο σκοπό εξυπηρετεί το e-cigarette.
Αν δεν έχουμε ξεκαθαρίσει μέσα μας πιο δρόμο θα ακολουθήσουμε τότε η λογική μου λέει ότι κάνουμε μία τρύπα στο νερό. Όσα άρθρα και να γράψω αναλύοντας τη σκέψη μου για να σας διαφωτίσω τι είναι σωστό και λάθος, δεν πρόκειται πραγματικά να σας βοηθήσω αν δεν υπάρχει σαφήνεια μέσα σας.

Να προσδιορίσουμε το σκοπό.

Προσδιορίζοντας την κατάσταση με πρόχειρη ματιά είναι δώρο άδωρο. Συμβουλή μου είναι να διακόψουμε και τα δύο αν είναι εφικτό, απλά το άτμισμα είναι ο προθάλαμος διακοπής του καπνίσματος δίχως να είναι απόλυτο.
Ακούω μερικούς κατά καιρούς να λένε, ότι ενώ ατμίζω κάνω που και που κανένα τσιγάρο. Εδώ θα με βρείτε αντίθετο, Σίγουρα δεν ήρθε το τέλος του κόσμου αλλά μην το περνάμε στο ντούκου.
Θα σας μιλήσω με επιχειρήματα, όταν αυτό επαναλαμβάνεται σε καθημερινή βάση ανεξέλεγκτα, τότε συγκλίνετε προς τη μεριά του καπνίσματος και δεν υπάρχει χρυσή τομή, υπάρχει ένα συνονθύλευμα ακαταστασίας μέσα στο νου μας. Σας το λέει ένας άνθρωπος ως εκ τούτου που δεν έχει έννομο συμφέρον.

Οπότε, για να είμαστε ξεκάθαροι, σας εξηγώ κατηγορηματικά πως απαγορεύεται να καπνίζουμε, ο συνδυασμός και των δύο μαζί δεν ωφελεί σε τίποτα, σίγουρα ορισμένοι θα επικαλεστείτε ότι απλά ενδιαφέρεστε να μειώσετε το κάπνισμα, όμως και πάλι διαφωνώ με την όλη ιδέα, το μόνο που καταφέρνετε είναι να ταλαιπωρείται τον εαυτό σας, αντί να μπείτε στη διαδικασία να απεξαρτηθείτε παντελώς από δαύτο.

Η παραπληροφόρηση.

Η παραπληροφόρηση ασκεί επάνω μας κακή ενέργεια, είναι το μόνο σίγουρο. Σας λέω ότι τα συμφέροντα είναι μεγάλα κι από τις δύο πλευρές και παίζονται δισεκατομμύρια.
Και οι δύο πλευρές επιχειρηματολογούν λες και δεν έχουν να κάνουν με ανθρώπους αλλά μόνο με χρήμα, για αυτό οπουδήποτε ακούσατε για συμφέροντα κλείστε τα αυτιά σας.

Διακοπή του καπνίσματος με την βοήθεια του ηλεκτρονικου τσιγάρου.

Αυτό αληθεύει, υπάρχει μία πλειοψηφία που εγκαταλείπουν οριστικά το κάπνισμα υπέρ του ατμίσματος, με επόμενο βήμα την τελική διακοπή του. Αυτό το έχω βιώσει ιδίοις όμμασι απο τον περίγυρό σε φιλικά μου πρόσωπα.