Άτμισμα και κάπνισμα οι κρυφοί κίνδυνοι

Άτμισμα και κάπνισμα οι κρυφοί κίνδυνοι

Ο πρωταρχικός μας στόχος είναι να απευθυνθούμε στο κοινό που αρέσκεται να καπνίζει ή
να ατμίζει, έχουμε εκατομμύρια πληροφορίες ως αποδεικτικά στοιχεία ότι το κάπνισμα σκοτώνει κυριολεκτικά, κι αυτό δεν είναι μία θεωρία, είναι ένα υπαρκτό γεγονός . Όμως και το άτμισμα αυτούσιο είναι βλαβερό το οποίο δεν σηκώνει αμφισβήτηση, σε μικρότερη κλίμακα μεν, αλλά δεν παύει να προκαλεί πρόβλημα.

Εμείς θέτουμε το δίλημμα ατμίσμα ή κάπνισμα, κοινή ομολογία των καπνιστών που αναφέρονται στην καθημερινότητά τους, ότι είναι ένα μαρτύριο, από πλευρά ποιότητα ζωής, αντιμετωπίζοντας ένα γολγοθά με τον εθισμό τους, ενώ πραγματικά επιθυμούν να κόψουν αυτή τη συνήθεια, είναι απίστευτα δύσκολο ως προς την επίτευξη.

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο κερδίζει έδαφος σταδιακά αλλά όχι με γοργούς ρυθμούς κι αυτό οφείλεται με τι συνέπειες κακών προϊόντων που κυκλοφορούν που είναι γνωστές ως απομιμήσεις, οι οποίες έχουν δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στην ατμιστική κοινότητα (αγορά) ακόμη και με θύματα, η αιτιολογία τούτη δεν περιέχει ούτε ίχνος υπερβολής.

Οι μακροπρόθεσμες βιολογικές επιπτώσεις της χρήσης του ηλεκτρονικού τσιγάρου παραμένουν άγνωστες διότι είναι πρόσφατο θεωρητικά, σε αντίθεση με το κάπνισμα το οποίο γνωρίζουμε δεκαετίες τώρα τις συνέπειες, ενώ ανακαλύπτουμε καινούργιες διότι έχει γίνει εξαιρετικά εθιστικό με τα χημικά που προσθέτουν οι εταιρείες.

Σε μερικές χώρες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι εξίσου πρέπει να απαγορευτεί το ηλεκτρονικό τσιγάρο σε δημόσιους χώρους, διότι θα θεωρούνταν ως ένα είδος προτροπής προς τους μη καπνιστές να ξεκινήσουν το ατμίσμα.

Έως σήμερα υπάρχουν άπειρα αναπάντητα ερωτήματα επιστημονικής φύσης πού θα γίνουν γνωστά μετά από δεκαετίες για το ατμίσμα. Τα e-cigarettes έχουν διεισδύσει στην αγορά κυρίως απ’ τους κινέζους, πληροφοριακά η πατέντα ευρεσιτεχνίας ανήκει σε αυτούς.

Η e-cigarettes συσκευές έχουν αγκαλιαστεί σε ένα μεγαλύτερο ποσοστό από τη νεολαία η οποία αυξάνεται καθημερινά διότι ενημερώνονται πλήρως από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και απο το διαδίκτυο κυρίως λόγω της άμεσης πρόσβασης,

Αλλά δεν πρέπει να παραβλέψουμε το γεγονός οτι και ο ατμός του e-cig στην ατμόσφαιρα περιέχει τοξίνες τις νικοτίνης όπως φορμαλδεΰδη, ακεταλδεϋδη, οξικό οξύ και άλλες πολλές σε απειροελάχιστες μικροποσότητες, ενώ κάποιες μελέτες έδειξαν ότι κάποιος έμπειρος χρήστης μπορεί να επιτύχει απορρόφηση νικοτίνης παρόμοια με εκείνη του παραδοσιακού τσιγάρου.

Επιπλέον το ηλεκτρονικό τσιγάρο κρύβει μία παγίδα, λόγω της ανακριβούς μέτρησης νικοτίνης ημερησίως, πολλαπλασιάζουμε την πρόσληψή της και διατηρούμε τα επίπεδα εξάρτησης για αρκετά χρόνια αντί τη διακοπή του ατμίσματος.